Matlı A.Ş. ISO 500’de 207’inci Sıraya Yükseldi

MATLI GRUBU YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR…

İstanbul Sanayi Odası (İSO) ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ 2013 yılı raporunun sonuçlarını açıkladı. Araştırma sonuçlarına göre Matlı Grubu’nun ana şirketi Matlı A.Ş. 207’inci sıraya yükseldi. Geçtiğimiz yıl açıklanan listede 248’inci sırada yer alan şirket, bu yıl 41 sıra birden yükselerek, tırmanışını sürdürdü.

Yem ve yumurta dışında tam yağlı soya üretimi, mısır kurutma, yem hammaddesi ticareti ve meyve üretimi alanlarında faaliyet gösteren Matlı Grubu’nun ana şirketi Matlı A.Ş., İSO 500’de 207’inci sırada yer aldı.

Net üretimden satışlar baz alınarak hazırlanan listede 207’inci olan Matlı A.Ş.,  2013 yılı verilerine göre, geçen yıl 338 milyon 338 bin olan net üretimden satış rakamını 416 milyon 607 bin liraya çıkardı.

Bursa Ticaret Borsası Başkanlığı görevini de yürüten Matlı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, şirketin yükselişi ile ilgili yaptığı açıklamasında, “Matlı Grubu olarak, faaliyette bulunduğumuz günden bugüne Türk ekonomisinin gelişimine katkı sağlamaya çalıştık. Bugün ortada bir başarı var ise, bunun sebebi üretime başladığımız ilk gün duyduğumuz heyecanla yola devam etmemizdendir” şeklinde konuştu.