Ulviye Matlı Fen Lisesi’nin Açılışı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Katılımı İle Gerçekleştirildi…

AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ ÖNDER MATLI: “2. OKULUMUZU TAMAMLAMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ…”

      MATLI A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANI ÖZER MATLI: “EĞİTİM ÜLKENİN KALKINMASINI SAĞLAYAN EN TEMEL UNSURDUR..”

BURSA- Matlı Ailesi’nin Karacabey’de anneleri adına inşa ettirdiklerini Ulviye Matlı Fen Lisesi’nin açılışı, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da katıldığı bir törenle yapıldı.

Özer Matlı, Önder Matlı ve Nurşen Özkan kardeşlerin Karacabey’de anneleri adına yaptırdıkları Ulviye Matlı Fen Lisesi’nin 2010 yılında temelini atan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın okulun açılışını da yapan isim oldu. Karacabey’de, 5 bin 140 metrekare alan üzerine inşa edilen Ulviye Matlı Fen Lisesi, toplam 24 dersliğiyle 500 öğrenciye hizmet verecek.

Açılış töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Matlı Ailesi’ne milli eğitime verdikleri katkıdan dolayı teşekkür ederek, “Kısa bir süre içinde Ulviye Matlı Fen Lisesi’ni tamamlayarak Milli Eğitim Bakanlığımıza devreden Matlı Ailesi, ikinci okulunu da yaparak milli eğitime vermiş oldu. Kendi memleketlerine, doğdukları topraklara hizmet eden Matlı Ailesi’nin eğitime katkılarının süreceğini biliyorum” dedi.

Eğitime %100 Destek Kampanyası’na da değinerek, Bursa’nın bu kampanyada diğer şehirlere göre ön sıralarda yer aldığını dile getiren Bülent Arınç, “Şehrimiz, bu kampanyada üçüncü sırada yer alıyor. 2033- 2013 yılları arasında toplam 103 protokol imzalanmış ve hayırseverlerimiz eğitime yaklaşık 325 milyon TL katkı sağlamışlardır. Şu anda devam eden protokollerle 107 sayısına ulaşacak projelerin, çok kısa sürede 110 sayısını bulacağını ümit ediyorum” diye konuştu.

ÖNDER MATLI: “KARACABEY’E FEN LİSESİ KAZANDIRMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ…”

AK Parti Milletvekili ve hayırsever işadamı Önder Matlı da, Karacabey’e bir fen lisesi kazandırmanın gururunu yaşadıklarını vurgulayarak, “Türkiye’nin geleceği parlak. Türkiye 2023 hedefleri doğrultusunda dünyanın en büyük 10 ekonomisi olma yolunda tek vücut olarak emin adımlarla yürüyor. Bu hedeflere ulaşmamızın yolu ise iyi eğitimden geçiyor. Hükümet olarak eğitim adına önemli adımlar attık ve daha atmamız gereken çok adım var” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de hala eğitim seviyesi ortalamasının istenilen düzeyde olmadığının altını çizen Önder Matlı, “6 buçuk yıl olan öğretim seviyemizi, 12 yıllık kesintisiz eğitimle arttırmayı amaçlıyoruz. Yeni açılacak olan üniversitelerle eğitim seviyesini daha da yukarı çekerek, 2023 hedeflerini başarmış bir üle oluşturmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

ÖZER MATLI: “EĞİTİM ÜLKENİN KALKINMASINI SAĞLAYAN EN TEMEL UNSURDUR…”

29 ay gibi kısa bir sürede okulu Türk eğitimine kazandırmaktan dolayı mutluluğunu dile getiren Matlı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı ise, “Ne mutlu bize ki Matlı Ailesi olarak Türkiye’ye bir okul daha kazandırdık. Daha önce babamız adına yaptırdığımız Ömer Matlı İlköğretim Okulu’ndan sonra şimdi de annemizin adını verdiğimiz bu okulu ülkemize kazandırmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi. Eğitim sistemini sağlam temellere oturtmayan ülkelerin dünyanın lider ülkeleri arasına giremeyeceğini ifade eden Özer Matlı, “Bugün iş hayatının en önemli sorunlarından biri olan nitelikli işgücü konusuna en net çözüm eğitimle sağlanabilir. Hem gençlerin işsizlik sorununu hem de işletmelerin nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamak devlet ve millet işbirliğiyle mümkün olabilir” diye konuştu.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu da, eğitime verdikleri katkılardan dolayı Matlı Ailesi’ne teşekkür ederek, Matlı Ailesi’nin eğitime katkılarının devam etmesini umduğunu belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından okulun kurdelesini keserek açılışını yapan Bülent Arınç ve protokol üyeleri daha sonrasında okulu gezerek incelemelerde bulundular.

 

EKOHABER GAZETESİ – 01 EKİM 2013