Matlı Yem’den Sığır Yetiştiricilerine Seminer

Türkiye’nin karma yem sanayinde lider firmalarından biri olan Matli Yem A.S ‘den Akyazı ve çevresinde faaliyet gösteren büyük ve küçük baş hayvan yetiştiricisi 250 üreticiye seminer verildi. Akyazı Belediyesi konferans salonunda verilen seminer öncesi projeksiyon gösterisi ile Firfmanın Trakya bölge Müdürü Ziraat Mühendisi Yılmaz Bozacı tarafından sektörün içinde bulunduğu durum ve yapılması gereken faaliyetler, hayvancılık ve beslenmeleri ile ilgili ön bilgi verildi.

Sunumu gerçekleştiren Matli Yem A.S danışmanı Uludağ Üniversitesi Hayvancılık beslenme ana bilim dalı Başkanı Prof Dr.Ismet Türkmen katılımcılara; sığırlarda beslenmeye bağlı metabolik hastalıklar ve döl verimi üzerine etkisi üzerinde bilgiler verdi.

Büyük bir ilgi ile izlenen seminer sonunda üreticilerin sorularını da cevaplayan Prof Dr.Ismet Türkmen seminere gösterilen ilgiden dolayı katılımcılara teşekkür etti.

Toplantı sonunda katılımcılara proyem indirim çekleri dağıtıldı.

Seminere Ziraat odası ve ticaret Borsası Başkanı Şener Bayraktar, Denizbank Akyazı Şube Müdürü Mehmet Arıcı, Belediye Başkan Vekili Ahmet Talu, SAGİAD yöneticileri, Akyazı süt Birliği yöneticileri, matlı yem ürünleri satıcı tensilcileriile 250 civarında üretici çiftçi katıldı.

BİZİM SAKARYA GAZETESİ – 31 ARALIK 2012