Ömer Matlı Hayvansal Üretim Eğitim Araştırma Merkezin’den, “Hayvan Besleme Semineri”

Ömer Matlı Hayvansal Üretim Eğitim Araştırma Merkezi, Manyas’ın Akçaova Köyü’nde, köy halkına yönelik olarak “Hayvan Besleme Semineri” düzenledi.

Seminerde hayvan besleme, buzağı beslemesi ve bakımı, sağım kültürü ve hijyeni konularında sunum gerçekleştiren, Ömer Matlı Hayvansal Üretim Eğitim Araştırma Merkezi Arge Uzmanı Elif Abdullahoğlu ve Teknik Satış ve Destek Yöneticisi Melik Aksoy, hayvan besleme konusunda, köy halkını, ayrıntılı bir şekilde bilgilendirdi.

Seminere, Ömer Matlı Hayvansal Üretim Eğitim Araştırma Merkezi Müdürü Abdurrahman Özlüer, Karacabey Fabrikası Satış Müdürü Kenan Othan, Bandırma Satış Yetkilisi Rıdvan Poyraz, Pazarlama ve İletişim Sorumlusu Melek İbiş ve Akçaova Kooperatif yetkilileri de katıldı.

Seminer kapsamında gerçekleştirilen sunumda, buzağıları erken sütten kesmenin ekonomik olduğu vurgulanırken, buzağıların dönemlerine göre nasıl besleneceğine dair detaylı bir anlatımla katılımcılar bilgilendirildi.

Süt hayvanın gelişme aşamasında düzenli beslenmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Teknik Satış ve Destek Yöneticisi Melik Aksoy konuyla ilgili olarak “En kaliteli yemi vermek değil, doğru zamanda doğru yemi vermek önemlidir” diye konuştu.

Ardından sağlıklı sağım süreci konusunda katılımcı bilgilendiren Aksoy, sağımda ilk önce hayvanın yaşadığı yerin, yani barınakların temiz olması gerektiğini, hayvanın meme, ayak ve vücut temizliğinde son derce önemli olduğunu vurguladı.

Son olarak inekte kontrol edilmesi gereken üç önemli nokta konusuna değinen Aksoy, bunların yemlikte yem yeme davranışları, sağım sırasındaki yapılan rutinler ve yataklıktaki yatma davranışları olduğunu da sözlerine ekledi. Ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan Aksoy, katılımcılara ilgilerinden dolayı teşekkürleri sunarak sunumunu tamamladı.

YÖREM GAZETESİ – 15 EYLÜL 2012