A2 Süt Nedir? A2 Süt Nasıl Üretilir?

A2 sütü, harika bir besin kaynağıdır ve sağlığa yönelik birçok faydası bulunmaktadır. Çoğu süt, hem A1 hem de A2 beta-kazein proteinlerini içerirken A2 sütü A1 proteinini içermez. A2 proteinindeki aminoasitlerin sindirimi A1 proteinindekilere göre daha kolaydır. A2 süt içildiğinde bağırsak yangılarını, laktoz intoleransı semptomlarını azaltmakta ve daha sağlıklı bir sindirim sistemi sağlamaktadır. Sindirim faydalarının yanı sıra A2 sütü, vücudumuzun optimum seviyede çalışması için ihtiyaç duyduğu önemli besinler ile doludur. Bunlar arasında A, D, ve B12 vitaminleri ile birlikte kalsiyum, tiamin, riboflavin, potasyum ve omega-3 yağ asitleri bulunmaktadır. Bu vitaminleri ve mineralleri diyetinize dahil etmek, kemik erimesini önlemeye, bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı olmaktadır.

A2 sütü, A1 beta-kazein içeren sütle tamamen aynı tadı verir; buda sindirim sistemi rahatsızlığı olmadan ve tadından ödün vermeden en sevdiğiniz sütlü ürünlerin keyfini çıkarmanızı mümkün kılar. A2 sütü, alerji yapma olasılığı daha düşük ve bağırsak sağlığına karşı daha koruyucudur.

A2 sütü özel olarak yetiştirilen ineklerden üretilir. A2 süt üretimi için inekler DNA testine tabi tutulur ve bu sayede yalnızca A2 süt üreten inekler tespit edilerek A2 protein içeriği garanti altına alınır. Doğan buzağılarda DNA testine tabi tutularak A2 süt üreten bir nesil özel olarak yetiştirilir. Ömer Matlı Çiftliğinde özel olarak yetiştirilen ve DNA testleri ile A2 süt ürettiği garanti altına alınan ineklerden üretilmiştir.