Matlı Hızla Büyüyor

MATLI, TÜRKİYE’NİN PROTEİN İHTİYACINI KARŞILAYAN GIDA GRUBU OLMA HEDEFİNE HIZLA YÜRÜYOR

MATLI, 16.02.1984 TARİHİNDE SANAYİ SİCİL BELGESİNİ ALAN YÖRSAN’IN BAYRAĞINI DALGALANDIRMAYA DEVAM EDECEK…

Temelleri 1965 yılına dayanan bir gıda şirketi olan Matlı, yatırımlarına bir yenisini daha ekleyerek geleneksel ve köklü bir marka olarak bilinen Yörsan’ı bünyesine kattı.

Deneyimli ve köklü iki büyük firmanın birlikteliği ile beraber Matlı, tarım ve hayvancılık sektöründeki tedarik zincirinin tüm halkalarında yer almış olacak.

Matlı, üretimin tüm süreçlerinde hayata geçirilecek verimlilik artışı ve lojistik iyileştirmeler ile beraber yeni girişimin yaratacağı katma değerin çok daha üst seviyelerde olmasını hedefliyor.

Türkiye’nin tarımdaki geleceğini yeni yatırımı ile daha ileri seviyelere taşımayı hedefleyen Matlı, özellikle bölgesel bazda katma değer yaratacak.

Hem bölge ekonomisine hem de daha büyük çerçeveden baktığımızda ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefleyen Matlı,  yeni yatırımı ile alternatif iş modelleri de oluşturmayı amaçlıyor.

Yeni tesis; teknik alt yapısı ile 120.000 m² arsa üzerinde 60.000 m² kapalı üretim alanına sahip, 6 adet süt kabul noktası ile saatte 120 ton çiğ sütü üretim hattına alabilmektedir.

Günlük 1.200 ton çiğ süt işleme kapasitesine sahip olan tesise ilave olarak süt tozu üretim tesisi de kurarak alınacak süt miktarının iki katına çıkması hedeflenmektedir.

Matlı Gıda Grubu hakkında,

Matlı Gıda Grubu, yem üretimi, tam yağlı soya üretimi, mısır kurutma ve ham madde ticareti alanlarında faaliyet gösteriyor.

Son yatırımını Diyarbakır’a yapan Matlı Gıda Grubu, 11 şirket, 9 marka, 10 binden fazla tedarikçi, 1000’in üzerinde çalışan, 81 İlde 1000’e yakın bayi ile ülkemizin 7 bölgesinde faaliyetlerini çiftçiyle omuz omuza sürdürüyor.

Yumurta sektöründe Türkiye’deki ilk 5 üretici arasında yer almaktadır. 785.000 adet civciv ve 2.150.000 adet tavuk kapasitesine sahiptir. Süt sektörüne yapacağı yatırıma ek olarak; 700 dönüm arazi içerisinde, 100 dönüm kapalı ahır alanına sahip, 30.000 baş besi sığırı kapasiteli, Türkiye’nin en büyük entegre besi işletmelerinden bir tanesi olan Bandırma Besi Çiftliğinin de faaliyete geçmesi ile, tüketicilerine geniş ürün portföyü ve iş ortaklarına yeni iş modelleri yaratıyor.

Grubun aynı zamanda lisanslı depo yatırımı, gübre, tohum gibi girdilere yönelik yatırımları da bulunuyor.

Yörsan Hakkında,

Yörsan, 1964 yılında Yörükler Gıda Limited Şirketi adıyla kuruldu. Şirket, 1979 yılında Susurluk’ta bir mandıranın alımıyla beraber 1984’te inşa edilen fabrikasının faaliyete başlamasıyla Yörsan A.Ş adını aldı.

1984 yılında şirket, pastörize süt üretimine ve kültür peynirciliğine başladı. Yüzlerce kişiye istihdam sağladı. Binlerce üreticinin de sütlerini satın alarak Balıkesir yöresinde çiftçiye katkı sağladı. Ağırlıklı olarak süt, peynir, ayran, tereyağı, kaymak ve krema olmak üzere süt ürünlerini ABD, Japonya, KKTC ve Orta Doğu ülkeleri de dahil olmak üzere 20’den fazla ülkeye ihraç etti.