Matlı Türkiye’nin 500 Büyük ve Bursa’nın 250 Firması Arasında Sırasını Hızla Yükseltiyor…

Ülke genelindeki 6 fabrikasında yılda 2 milyon ton hayvan yemi üretme hedefi ile “Türkiye’nin yemcisi” konumunda olan ve Burdan yumurta markasıyla da 5. yılında günde 2 milyon adetlik üretim kapasitesine ulaşarak yumurta sektöründe de söz sahibi olan Matlı AŞ, Türkiye’nin en büyük firmaları arasında hızla üst sıralara yükseliyor.

 İstanbul Sanayi Odası tarafından düzenlenen, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması sonuçlarına göre geçen sene 207. sırada bulunan Matlı A.Ş. bu yıl 514 milyon 193 bin 691 TL’lik net üretimden satışlarıyla listede 19 sıra birden yükselerek 188. Sırada yerini aldı.

 Ayrıca Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen Bursa’nın 250 Büyük Firması Araştırması’nda 2014 verilerine göre 612 milyon 250 bin 302 TL’lik cirosuyla 4 basamak birden yükselerek 16. sırada yer alan Matlı A.Ş., 2014 yılında 73 milyon 296 bin 534 TL katma değer üretti.

 Matlı AŞ’nin üretimden satışlar ve ciro verilerine göre büyümesini ve Türkiye’nin en büyük firmaları arasında üst sıralara yükselişini sürdürmesinden memnun olduklarını açıklayan Matlı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, “Türkiye, tarım ve hayvancılıkta kendi markalarını yaratarak bir başarı hikâyesi göstermektedir ve Matlı AŞ de bunun en güzel örneğidir. Bu sadece Matlı AŞ’nin değil Türk firmalarının ve markalarının uluslararası arenada başarılı olacağının göstergesidir. Bu ölçekler kendi sektöründe AB standartlarında iş yapan firmalarla aynı boyuta ulaştığını gösteriyor. Bunun sonucu olarak ABD’li ve Avrupalı büyük yem üreticilerinin hepsi bu durumu gördüğünde Türkiye’de yatırım yapmak istiyor. Gıda tarım ve hayvancılık alanında Türkiye önemli bir cazibe merkezi olmaya başladı ve bunun da en güzel göstergesi Matlı AŞ’nin başarılarıdır” dedi.