Matlı Yem, IBM İle Avrupa’da Örnek Gösterilen Bir Proje Gerçekleştirildi

1965’ten bu yana yem, gıda, tam yağlı soya üretimi, mısır kurutma ve hammadde ticareti alanlarında faaliyet gösteren ve ana şirketi İSO 500’de 2012 verilerine göre 248’inci sırada yer alan Matlı Yem BT dönüşümü projesi için IBM ve çözüm ortağı Prosistem’i tercih etti.

1965’ten bu yana yem, gıda, tam yağlı soya üretimi, Mısır kurutma ve hammadde ticareti alanlarında faaliyet gösteren ve ana şirketi İSO 500’de 2012 verilerine göre 248’inci sırada yer alan Matlı Yem BT dönüşümü projesi için Ibm ve çözüm ortağı Prosistem’i tercih etti.

Proje kapsamında, Ibm‘in yıllara dayanan deneyimi ve yerleşik uzmanlık kalıplarını kullanan ve bilgi işlem, depolama, ağ ve sanallaştırma kaynaklarını bir arada yönetebilen, bütünleştirilmiş bir sistem olan PureFlex konumlandırıldı. Ibm PureFlex ile Matlı Yem, veri depolama, esneklik, rahat kullanım, sanallaştırma, iş sürekliliği, yedekleme, optimizasyon ve network hedeflerinin hepsini kapsayan bir çözüme sahip oldu.

Projeden sonra Matlı Yem, ihtiyaç duyduğu ERP projesi için özellikle gerekli olan disk alanları ve sunucu ihtiyaçlarını çok rahat bir şekilde karşıladı. PureFlex’in snapshot, tiering gibi özellikleri çok etkin olarak kullanılırken; disk-to-disk ve disk-to-tape yedeklemeleri kullanarak, veriler daha güvenli hale getirildi. File server yapısı genişledi ve kullanıcıların yerellerinde tutulan bütün dosyalar merkezi olarak sunuculara toplandı. Mail sunucusu Matlı Yem bünyesine alındı, veri tabanları, işletim sistemleri versiyonları en güncel seviyeye çıkartıldı ve tüm altyapı donanım anlamında yenilendi.

Matlı Yem gibi vizyoner bir kurum ile stratejik ve yenilikçi bu ürünü konumlandırarak hayata geçirdiğimiz projede biz de çok fazla şey öğrendik” diye belirten Ibm Pureflex Ürün Müdürü Umut Aydemir: “Bu proje, Ibm Global tarafında SAP üzerinde PureFlex ile implementasyon yapan ve bugünAvrupa‘daki Ibm merkezlerinde duyurulan ve workshop olarak anlatılan bir örnektir. ve bizim için gurur kaynağıdır” diye ekliyor. Prosistem Genel Müdürü” Kaan Soygür devam ediyor: “Dünyada büyük beğeni toplayan Ibm PureFlex ürününün Türkiye‘de piyasaya sunulmasından sadece birkaç ay sonra bu projeyi hayata geçirdik. SAP altyapısına PureFlex çalışması örnek bir proje ve iyi bir referans oldu.”

Projeyi ve Ibm PureFlex’i değerlendiren Matlı Yem Bilgi İşlem Müdürü Murat Talaş “Performans, genişleyebilme ve esneklik bizim için çok önemliydi ve bu hedeflere çok rahatlıkla PureFlex ile ulaştık. Sanallaştırma katmanıyla mükemmel bir uyum vardı ve hiçbir sıkıntı yaşamadık. Teknolojiyi kullanmak, artık faaliyet gösterilen sektörden bağımsız hale geldi. Firmaların rekabet şansını artırabilmek adına teknolojiyi çok iyi kullanması gerekiyor. Artık BT şirketlerde; temel ya da destek olarak değil, stratejik bir süreç olarak algılanmalıdır. Bugün en ufak bir kesinti bir kurumu ciddi anlamda zarara uğratabiliyor. PureFlex ile biz rekabetçiliğimize yatırım yaptık ve Ibm bizi hiç yanıltmadı” diyerek sözlerini tamamlıyor.