YÖRSAN’A “KADIN DOSTU MARKA” ÖDÜLÜ

Yörsan, Dünya Kadınlar Günü’nün arifesinde, toplumsal cinsiyet eşitliği kapsamındaki çalışmalarını “Kadın Dostu Marka” ödülü ile taçlandırdı. 06 Mart Çarşamba günü İş Sanat’ta Kadın Dostu Markalar Platformu tarafından düzenlenen törende, kadın girişimcileri desteklediği “Kadın Üretici İle Omuz Omuza” isimli farkındalık projesi, seçici kurul tarafından “Kadın Dostu Markalar 2024 Farkındalık Ödülü”ne layık görüldü.

Toplumsal cinsiyet eşitliği bilincine hizmet eden, kadın haklarını savunan ve kadın gücünü destekleyen çok değerli markalar, marka temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler ve fikir liderlerinin katılımı ile düzenlenen tören, ‘Daha İyi Bir Dünya’ temasıyla gerçekleşti.

Şubat ayında kadının ekonomik hayata katılımı için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen “İş Pozitif Kadın İstihdamı Projesi” ne verdiği destekler ve kadın istihdamı dolayısıyla Keskinoğlu firmasına bakanlık tarafından “İş Pozitif” plaketi takdim edilen Matlı, Yörsan markasıyla da kadın dostu olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Matlı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı; “Kadının iş hayatında çok önemli bir rolü olduğunu biliyor ve kadın istihdamına katkıda bulunmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Kadının toplumsal hayata katılımı yönünde yaptığımız çalışmaların ödüllendirilmesi ise bu yöndeki çabalarımızın doğru yolda olduğunu gösteriyor ve bizleri ayrıca motive ediyor. Bu ödüllerin alınmasında büyük emeği olan değerli ekibimi tebrik ediyorum. Birlikten güç alarak daha nice başarı hikayeleri yazacak ve ülkemize katkı sağlamaya devam edeceğiz.” dedi.

Matlı Şirketler Grubu Pazarlama Müdürü Tolga Yavuz da görüşlerini ileterek; “Bu ödüller bize umut ve güç veriyor. Biz, her işte olduğu gibi kadının hayvancılık alanında da fark yarattığını bu proje ile bir kez daha görmekten ve her geçen gün daha fazla kadın üreticinin sektöre kazandırılmasına katkı sağlamaktan çok memnunuz. Yörsan ürünlerimizle, kadın üreticilerimizin şefkatli ellerinden bize ulaşan sütleri sizlere sevgiyle eşsiz lezzetlere dönüştürmeye devam edeceğiz.” dedi

Yörsan, kadınların daha fazla ekonomik hayata katılmasını ve girişimlerinde başarılı olmasını desteklemek amacıyla 2022 yılında başlattığı “Kadın Üretici ile Omuz Omuza” projesiyle Türkiye genelinde kırsal kesimlerde hayvancılık yapan kadın girişimcilere destek vermeye devam ediyor. Kadın Üreticileri Destekleme Platformu’nda sütün kaynağında kalitenin ve verimin sağlanması için tecrübelerini kadın üreticilerle paylaşan Yörsan, verdiği makine-teçhizat destekleri ve Prof. Dr. İsmet Türkmen ve firma bünyesindeki teknik saha ekibi tarafından verilen eğitimlerle kadın girişimcileri destekliyor. Bu katkılarla birlikte kadın üreticilerin bilgiye anlık ulaşabilecekleri dijital platformlar üzerinden uzaktan destek çalışmaları da yapılıyor.

Bugüne kadar 20-60 yaş aralığında ve eğitim durumu ilkokuldan yüksek okula kadar değişen kırsal alandaki kadın üreticilerle gerçekleştirilen projede, katılımcıların verimli ve kazançlı hayvancılık sonuçlarının ölçülmesinin yanında, projenin sosyolojik açıdan da değerlendirilmesini sağlayacak sosyal etki raporları oluşturuluyor. Yanlış veya eksik teçhizat kullanımı nedeniyle, üretilen sütün en az %10’u kaybediliyor. Süt verimindeki kayıpların önüne geçilmesine ve hijyenik koşullarla süt teminine imkân veren bu projeyle hem kadın üreticiler, hem de Türkiye kazanıyor.