Matlı Süt, ürün kalitesini Ar-Ge Merkezi ile tescillemeye hazırlanıyor

Türkiye’nin protein ihtiyacını karşılayan gıda grubu olma hedefiyle Yörsan’ı bünyesine katarak Burdan markasıyla sektöre güçlü bir giriş yapan Matlı Süt ve Süt Ürünleri San ve Tic A.Ş., kuracağı Ar-Ge merkezi sayesinde geleneksel ürünleri inovasyon ve teknolojiyle geliştirip tüketiciye daha sağlıklı, kaliteli ve yeni ürünler sunmayı amaçlıyor.
Günlük 1.200 ton çiğ süt işleme kapasitesi ile Türkiye’nin ilk 5 üretim tesisinden biri olan Matlı Süt ve Süt Ürünleri San. Tic. A.Ş., Burdan markası altında yatırımlarına devam ediyor. İnovasyon ile teknolojiyi bir araya getirip süt ve süt ürünleri sektörüne yenilikçi çözümler sunmak amacıyla çalışmalar yürüten Matlı Süt, Balıkesir’in Susurluk ilçesinde bulunan 120.000 m² arsa üzerinde 60.000 m² kapalı alana sahip üretim tesisinde Ar-Ge merkezi kurmaya hazırlanıyor.
Yarım asrı aşkın tecrübesiyle tarım ve gıda sektörüne öncülük eden Matlı Süt, Ar-Ge merkezinde yürüteceği çalışmalar ile katma değeri yüksek ürünler üreterek, hem tüketicilerin daha güvenilir, hijyenik ve kaliteli ürünler tüketmesini sağlamak hem de gelecek nesillerin sağlıklı yetişmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Yeniliğin ve Teknolojinin Gücü
Matlı Süt ve Süt Ürünleri San Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, temelleri 1965 yılına dayanan Matlı Grubu olarak Ar-Ge ve inovasyona büyük önem verdiklerini söyledi. Kuruldukları ilk günden itibaren her zaman en son teknolojiye yatırım yaptıklarını vurgulayan Özer Matlı, tarım ve gıda sektörüne katma değerli ürünler sunmak için çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. Matlı, “Kuracağımız Ar-Ge merkezi ile hızla değişen ve dijitalleşen dünyada gıda sektörünün geleceğine yön verecek sektörel çözümlerimizin yanı sıra, mevcut geleneksel ürünlerimizin kalitesini artırmaya ve geliştirmeye yönelik projeleri de hayata geçirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Burdan farkını kaynağında yaratıyoruz
Burdan markalı ürünlerin lezzet garantisinin kaliteli ve sağlıklı süt olduğunu vurgulayan Özer Matlı, “Uluslararası gıda güvenliği standartlarındaki üretimimize paralel olarak “Yüksek kaliteli süt ancak bilinçli hayvancılık ve kaliteli besleme ile mümkündür” yaklaşımından hareketle, hayvan beslemesinde kullanılan yem içeriğini daha kaliteli ve verimli hale getirmeyi planlıyoruz. Tam 52 yıldır üreticilerimizin yanlarında olarak onlara besleme danışmanlığı veriyoruz. Bu danışmanlık modelimizi şimdi bir adım daha ileriye taşıyacak ve hem tüketicilerimiz hem de üreticilerimiz için katma değeri yüksek sonuçlar alacağımız çalışmalara başlıyoruz.
Aynı zamanda kurulacak Ar-Ge tesisi çatısı altında Burdan Süt ve Süt Ürünleri markası ürün portföyünün geliştirilmesi ve mevcut ürün/ambalaj iyileştirme odaklı çalışmaları da yürüteceğiz” diye konuştu.

Matlı Grubu hakkında,
Matlı Grubu, 14 şirket, 16 marka, 10 binden fazla tedarikçi, 1000’in üzerinde çalışan ve yeni devreye alınan Matlı süt yapısı ile birlikte toplam 3.500 çalışana ulaşan yapısıyla faaliyetlerini 81 ilde 1000’e yakın bayi ile ülkemizin 7 bölgesinde çiftçiyle omuz omuza sürdürüyor.
Matlı Grubu bünyesindeki Proyem San Tic. A.Ş., Türkiye’nin en büyük 117. şirketi ve 1 numaralı yem üreticisi olarak ülkemizin 7 bölgesinde 8 fabrika ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Dokuzuncu yem üretim tesisini Diyarbakır bölgesinde faaliyete geçirmekte ve Niğde bölgesindeki 10. yem üretim tesisinin fizibilite çalışmalarını sürdürmektedir.
Ömer Matlı Akademi Hayvancılık San. Tic. A.Ş., 2006 yılından beri verimli süt üretimi için hayvan bakımı, beslemesi ve sağlığı alanlarında ARGE ve eğitim faaliyetleri yürütmektedir.
Tarım ve hayvancılık alanında 60 yıla yakın bir süredir faaliyet gösteren Matlı Grubu, üreticilerin temel ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda temiz süt ve buzağı bakımı/beslemesi konularında kadın üreticileri destekleme çalışmaları yapmaktadır.
Matlı grubunun faaliyet göstermekte olduğu tüm alanlarla ilgili bilgiye www.matli.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.