Türkiye’nin yemcisi Matlı, Ankara Polatlı’da faaliyete başladığı sekizinci fabrikasıyla Türkiye’nin protein ihtiyacını karşılayan gıda grubu olma hedefine hızla yürüyor.
Matlı Gıda Grubu, yem üretimi, gıda üretimi, tam yağlı soya üretimi, mısır kurutma ve hammadde ticareti alanlarında faaliyet gösteriyor. İlk yem fabrikasını 1988 yılında Karacabey’de hizmete açan Matlı grubu, daha sonra sırasıyla Konya, Çorlu (Tekirdağ), Turgutlu (Manisa), Samsun, Gaziantep, Burdur ve Polatlı (Ankara) tesislerini kurdu. Büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvan yemi üreten Matlı Grubu, Polatlı fabrikasının açılmasıyla yıllık yem üretim kapasitesini toplamda 2 milyon 880 bin ton’a yükseltti.
Bu ay üretime başlayan Polatlı fabrikamız 38.040 m alan üzerine kuruludur. Tesiste 100 ton/saat ile günde 2.400 ton yem üretebilecek. Paketleme ve yükleme sistemleri ile günde 1.485 ton çuvallı sevkiyat yapılabilecek olup, dökme hattında ise iki hattan günde 1.560 ton yükleme yapılabilecektir.
İnşaatı devam eden 40.000 Ton kapasiteli Lisanslı çelik silo tesisinin Ağustos 2020 de devreye alınması planlanıyor.
Matlı Gıda Grubu yem sektöründe neredeyse kişiye özel üretim gerçekleştiriyor. Yetiştiricinin kaba yem kaynaklarına, yetiştiricinin hayvanı besleme alışkanlığı ve özelliğine ve bölgesel beslenme özelliklerine göre yem üretiliyor ki bu sektöre Matlı Gıda Grubu’nun getirdiği bir yaklaşım.
Yine süt ve döl verimini artıran özel yemler de sektöre Matlı Gıda Grubu’nun sunduğu ürünler. 2019 yılında 1 milyon 310 bin ton yem satan Matlı Gıda Grubu’nun hedefi, 2021 ‘de de 1 milyon 500 bin ton yem üreterek “Türkiye’nin yemcisi” olmaya devam etmek.