Matlı Planlanan Yatırımlarla Yemde Yıllık 2 Milyon Tonu Aşmayı Öngörüyor

Büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı yem üretimiyle Türkiye pazarında kayda değer bir yer edinen Matlı, tamamlanacak ve planlanan yatırımlarla yıl sonunda yıllık yem üretimini 2 milyon tona çıkaracak. Matlı, diğer yandan lisanslı depo yatırımlarına da yenilerini ekliyor. Bu yıl 80 milyon liralık yatırım planlayan Matlı, 2017’yi yüzde 35 üzerinde büyümeyle kapattı.
Mevcut fabrikalarında revizyonlarla kapasite artışına giden Matlı, bir yandan da Türkiye’nin farklı illerinde yeni fabrikalar açmaya devam ediyor. Halihazırda yurt genelinde altı fabrikada büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı yem üreten firma, Türkiye yem pazarının yüzde 9’unu elinde bulunduruyor. 2017 yılında cirosunu yüzde 35 artıran firma, Burdur’daki fabrika yatırımını da tamamlanmak üzere.

Matlı Yönetim Kurulu Başkanı ÖZER MATLI: Bu yıl içinde de en az 80 milyon liralık yatırım planlıyoruz. Tüm yatırımlarımızı kendi öz kaynaklarımızla hayata geçiriyoruz. Bu yıl da mevcut fabrikalarda revizyonlar devam edecek. Ürün ihtisas ve lisanslı depoculukla ilgili kapasite artırımı yapıyoruz. Manisa ve Antep’te yeni lisanslı depolar faaliyete alacağız. Erzincan’da da tavukçuluk konusunda cazibe merkezleri kapsamında entegre bir projemiz var. Ayrıca yem fabrikası için de bu bölgede incelemelerimiz sürüyor. 

Polatlı’da da yem fabrikası yatırımına başlayan Matlı, yıl sonunda faaliyete girecek ve revizyonu tamamlanan fabrikalarla birlikte yem üretimini 2 milyon tona ulaştıracak. Matlı 2017’yi 1.3 milyon ton yem üretimiyle kapatmıştı. Güney Marmara, Trakya, Orta Anadolu, Ege, Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu olmak üzere Türkiye’nin pek çok yerinde etkin olan Matlı, bu pazarlara yemin yanı sıra yumurta, tam yağlı soya üretimi, mısır kurutma ve hammadde ticareti de yapıyor.

Günlük 1.5 milyon yumurtayı market zincirlerine veriyor 
‘Burdan’ markasıyla yumurta üretimi de yapan Matlı Gıda Grubu, ürettiği günlük 1.5 milyon adet yumurtayı Şok, A101 ve BİM gibi marketlere veriyor. Üretimin yüzde 15’ini kendi markasıyla ihraç eden firma, yumurta üretiminde büyüklük bakımından Türkiye’deki üreticiler arasında ilk üç firma arasında yer alıyor. 2017 yılında 140milyon liralık ciro elde eden firmanın yumurtada ihraç pazarları arasında Afganistan, Irak, Bahreyn, Dubai, Iran ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkeler yer alıyor.