Matlı’ya Bir Ödül’de Biga’dan

Biga Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, ‘Ekonomiye değer katanlar’ ödül töreni düzenlendi. Biga Köşdere Aktivite Merkezi’nde düzenlenen törene, Çanakkale Valisi Hamza Erkal, CHP Çanakkale milletvekilleri Muharrem Erkek ve Bülent ÖzBiga Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Çanakkale Defterdarı Mustafa Işık, Biga Vergi Dairesi Müdürü Nejdet Gözütok, Biga TSO Meclis Başkanı Eşref Temiz, Biga TSO yönetim kurulu, meclis ve meslek komiteleri üyeleri ile iş adamları katıldı.

Törenin açılışında konuşan Vali Hamza Erkal, Türk girişimcisinin kazanırken paylaşmayı bilen, memleketine sahip çıkan insanlar olduğunu söyledi. Erkal, “Devlet ‘yapılan işin yatırıma dönüştürdüğü kısmına ben vergi koymayacağım’ derse ekonominin gelişeceği ile ilgili politikalar geliştirildiğinden dolayı, hakikaten son 30-40 yıldır bu yeni politikalar ile yeni liberal anlayış çerçevesinde özel sektör kamudan daha iyi yatırımcı, daha iyi girişimci ve yaptığı yatırımlar ile de dünyaya açıldığı için ve de çok karlar elde ettiği için devletine milletine daha faydalı hale gelmiştir. 10 yıl önce ülkemizde bir kriz yaşandı. Cumhurbaşkanımız bu krizin teğet geçeceğini söyledi. Hakikaten de teğet geçti. Ondan sonra hızla ekonomimiz gelişti. Çünkü tekstil sektöründe kazancı az olan sektörlerde yatırımcılar Türkiye’de maliyetin çok yüksek olduğunu fark ettiler. Buradan yatırımları kaydırdılar. Yatırımlar diğer ülkelere kayınca Türkiye’de katma değeri yüksek mallar üretir olduk. Vestel ve Arçelik gibi firmaların ürettiği teknoloji katma değeri çok yüksek ürünlerdir. Daha çok işçi istihdam eden, bütün dünyaya açılan ve memleketine gelir getiren kazanç daha kutsaldır diye düşünüyorum. Bunu da en iyi kullanacak olan yönlendirecek olan yine işadamlarımızdır. Bu nedenle burada verilen ödülü anlamlı buluyorum” dedi. Oda Başkanı Şadan Doğanise ihracat yapan girişimcileri tebrik etti. Doğan, “Odamızın üyesi kurumlar vergisi rekortmenlerimize, gelir vergisi rekortmenlerimize, ihracat yapan üyelerimize, en çok istihdam sağlayan üyelerimize, İstanbul Sanayi Odası’nın her yıl Türkiye’nin en büyük sanayi yatırımcılarını açıkladığı İSO 500 sıralamasında yer alan üyelerimize ve 30 yılı aşan oda üyelerimize ödüllerini takdim edeceğiz” diye konuştu.

MATLI’YA ÖDÜL

İSO 500 sıralamasında 188.sırada yer alan Matlı Pirinç Süt Mamülleri ve Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ adına ödülü Bölge Satış Yöneticisi Emre Altıntaş aldı.