Protein kaynaklı ürünler zincirinde yer alan yumurta, piliç eti, süt ve süt ürünlerinde önemli gıda markalarını bünyesinde barındıran Matlı, Yörsan ve Keskinoğlu’nun gruba katılmasından sonraki ilk horeca fuarına katıldı. Matlı, 13-16 Şubat 2024 tarihleri arasında İzmir’de düzenlenen Horeca Ev Dışı Tüketim Ürünleri Fuarı’nda Yörsan’ın geleneksel lezzetleri ve Keskinoğlu’nun yenilikçi tatlarını ziyaretçilerin beğenisine sundu.
Türkiye’nin ilk beyaz peynirini, kaymaklı tava yoğurdunu ve ev tipi yoğurdunu üreten Yörsan’ın gelenekselleşen tatlarına sadık kalarak yenilediği ürünlerini tüketicisiyle buluşturan Matlı fuarda; Yörsan’ın süzme peyniri, tava yoğurdu, Susurluk ayranı ve yöresel peynir çeşitlerinin tadımını yaptı. Tereyağı ve mozerella peynirli pizza ve makarnalar katılımcılarla paylaşıldı.
Keskinoğlu’nun pastörize sıvı yumurtalarıyla yapılan menemen tadımı da büyük ilgi gördü. Tam otomatik makinelerde işlenen ve isteğe göre ak, sarı ve bütün olmak üzere piyasaya sunulan ve endüstriyel kullanıcılar için pratik çözüm olan Keskinoğlu pastörize sıvı yumurta, profesyonel şeflerin ilgi odağı oldu. Pastörize yumurtanın yanı sıra katılımcılar fuarda; döner, çıtır filetom, chicken rings, mexico shots, fileturka ve jambon gibi geleneksel ve yenilikçi lezzetleri bir arada tatma fırsatı buldu. Keskinoğlu’nun yeni ürünü fileturka, marinasyonu ve özel lezzetiyle fuarın favori lezzeti oldu.
MATLI
Matlı Şirketler Grubu; 9 sektörde 27 şirketi, 11 markası, 10 binden fazla tedarikçisi, 5 bini aşkın çalışanı ve 81 ilde 1000’e yakın bayisiyle ülkemizin 7 bölgesinde faaliyetlerini sürdürüyor. Perakende sektöründe Keskinoğlu, Yörsan ve Burdan gibi markaları bünyesinde barındıran Matlı; besi ve süt çiftlikleriyle de Türkiye’nin protein ihtiyacının karşılanması yönünde gıda sektöründe büyüyor.
Matlı; başta Proyem, Burdan, Keskinoğlu ve Yörsan markalarıyla yem ve gıda perakendeciliği sektöründe büyümesini sürdürüyor. Türkiye’nin lider yem üreticisi, en büyük yumurta üreticisi, beş büyük süt üreticisinden biri ve en büyük tam entegre tavukçuluk tesislerinin sahibi olan Matlı; topraktan sofralara uzanan tüm süreci titizlikle yönetiyor.
Üretilen yemlerin bitkisel olması, ham madde tedarikinden başlayarak bilinçli hayvancılık uygulamalarıyla tüm tedarik zincirinin Matlı tarafından yönetiliyor olması, ürünlerin kalite ve lezzet farkını kaynağında oluşturuyor. Aynı zamanda 50.000 büyükbaş kapasiteli Bandırma Besi Çiftliği ve 1.800 büyükbaş kapasiteli Ömer Matlı Süt Çiftliği’nde sürdürülen araştırma çalışmaları sayesinde %20 verimlilik artışı sağlayacak yeni besleme modelleri keşfediliyor.
Matlı, bu faaliyetlerine ek olarak zeytinyağı, Ar-Ge, hayvancılık, lojistik, depolama, meyvecilik, sanayi yatırımları ve akaryakıt gibi çok çeşitli alanlarda da faaliyet gösteriyor.