Türkiye’nin ilk ve tek tam entegre tavukçuluk kuruluşu olan Keskinoğlu, 8-9 Şubat tarihleri arasında Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleşen Manisa Kanatlı Çalıştayı’na ana sponsor oldu. İki gün süren etkinlikte; kanatlı sektörünün sorunları ele alınarak yumurta kalitesi ve verimlilik, düzenlemeler ve yasal mevzuatlar, yem formülasyonu ve besleme, Ar-Ge ve inovasyon gibi konular masaya yatırıldı.
“Kanatlı Eti ve Yumurta Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar” konulu sunumu ülkemizin önde gelen uzmanlarından olan Prof. Dr. Bingür Sönmez ve Prof. Dr. Ahmet Ergün gerçekleştirdi. Manisa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen çalıştay açılışına Manisa Valisi Enver Ünlü, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Metin Türker katıldı. T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açılışı yapılan çalıştayda, Keskinoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Önder Matlı’ya katılım ve katkılarından dolayı plaket de takdim edildi.
Açılış konuşmasını yapan Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk, “Manisa ilimizde 1.000’e yakın işletme ve 2.000’e yakın kümes ile 50 milyonun üzerinde kanatlı hayvan kapasitesi bulunuyor. İlimiz etlik piliç ve hindi üretiminde 1. sırada, yumurta üretiminde 2. sırada yer alıyor. Manisa kanatlı sektörünün gücünü göstermek için uluslararası alanda yapılacak çalışmanın ilk adımını atmak istedik.” dedi. Manisa’nın kanatlı üretiminde önemli bir üs olacağını, kanatlının başkenti olmak için var güçleriyle çalıştıklarını ifade etti.
Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Metin Türker ise tavuk etinin faydalarından, kanatlı sektörü firmalarının Manisa’da istihdama sağladığı katkılardan ve ihracattaki önemli payından bahsetti.
Keskinoğlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Önder Matlı, çalıştay sponsorluğu ile ilgili sektörün gelişmesine katkı sağlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek; “Kanatlı sektörü, damızlık tarafında yurt dışına bağlı. Yerli damızlık üretimiyle ilgili çalışmalarla, bu alandaki milli bağımsızlığımızı kazanmalıyız.” dedi. Bu kapsamda çalıştayda görüşülen konular da yerli damızlık çalışmalarına öncülük edecektir.” dedi
Çalıştayda 8 ayrı çalışma masası oluşturuldu. Sektör paydaşlarının bir araya geldiği çalıştayda; “Kanatlı Eti Üretim Masası, Kanatlı Sağlığı Masası, Yumurta Üretim Masası, Yem Masası, Damızlıklar ve Kuluçkahane Masası, Ticaret Masası, Altyapı ve Yatırımlar Masası, Kanatlı Ürünleri Masası” oluşturularak kanatlı sektörü ve sektörle ilgili yeni gelişmeler değerlendirildi. Konusunda uzman moderatörler başkanlığında kanatlı sektörünün tüm detayları bu masalarda irdelenerek, bakanlık tarafından paylaşılacak raporlar için çalışmalar kayıt altına alındı.