Keskinoğlu, yurt dışına yaptığı satışlarla Ege İhracatçıları Birliği tarafından verilen ihracat ödüllerinin iki kategoride sahibi oldu. Geçtiğimiz yıl da kanatlı sektöründe yurt dışına yaptığı satışlarla ödüllendirilen Keskinoğlu bu yıl, birliğe bağlı firmalar arasında hem kanatlı hem de yumurta kategorisinde yaptığı ihracatlarla iki ödül birden aldı.
Ege İhracatçıları Birliği tarafından her yıl düzenlenen törende; su ürünleri, kanatlı eti, yumurta, bal ve süt ve süt ürünleri gruplarında yaptıkları ihracatlarıyla ilk 5’te yer alan firmalar ödüllendiriliyor. Keskinoğlu, 2022 yılında yumurta sektöründe en çok ihracat yapan beşinci firma, kanatlı sektöründe ise en çok ihracat yapan üçüncü firma oldu.
13 Nisan Perşembe günü, Ege İhracatçıları Birliği binasında düzenlenen törende, Keskinoğlu adına ödülleri, İhracat Müdürü İlker Dinçer aldı. Yaptıkları çalışmaların takdir edilmesinden duydukları memnuniyeti ifade eden Dinçer: “Ödüller bizi motive ediyor ve doğru yolda ilerlediğimizi gösteriyor.” dedi. Bugün 6 kıtada 42 ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Dinçer, hedeflerinin dünyanın her noktasına Keskinoğlu lezzetlerini ulaştırmak olduğunu iletti.
Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (ESÜHİB) Başkanı Bedri Girit, 2000’li yılların başından itibaren ihracatın yıldız sektörlerinden biri olduklarını, 22 yıldır her yıl ihracatlarını artırarak 2022 yılı sonunda 4 milyar 66 milyon dolara ulaştıklarını, 2023 yılı için ortaya koydukları 3,5 milyar dolarlık ihracat hedefini bir yıl öncesinden 566 milyon dolar geçmeyi başardıklarını, 2026 yılı için 5 milyar dolar ihracat hedeflediklerini aktardı.
Türkiye’nin ilk ve tek tam entegre tavukçuluk kuruluşu olan Keskinoğlu; piliç eti, sofralık ve pastörize yumurta, ileri işlem ürünleri ve viol üretiyor. 42 ülkeye ihracat yapan Keskinoğlu, ağırlıklı olarak Ortadoğu, Balkanlar ve Afrika ülkelerine yumurta, piliç eti, ileri işlenmiş ürünleri ihraç ediyor. Akhisar’daki Avrupa standartları sertifikalı 3 farklı tam entegre yumurta işleme tesisinde günlük 3 milyon adedin üzerinde yumurta ve 400 bin adet piliç eti işleme kapasitesine sahip olan Keskinoğlu, ileri işlem tesisinde ise yılda 30 bin ton üretim kapasitesiyle faaliyet gösteriyor. Yılda 95 milyon adet etlik piliç üretiyor, 2,5 milyon adet yarka yetiştiriyor, damızlık tesislerinde, yarka tesislerinde, kuluçka tesisinde ve yem fabrikalarında en güncel teknolojiyi kullanıyor ve yüksek hijyen standartları uyguluyor. Keskinoğlu entegre tesislerinde, yetiştirilen yumurtacı tavuk dışkılarının doğaya geri dönüşümünün en iyi şekilde sağlanması amacıyla gübre tesisleri de bulunuyor. Bu tesislerde, en son teknoloji kullanılarak Avrupa standartlarında gübre üretimi gerçekleştiriliyor.
Keskinoğlu Tavukçuluk bu yıl, Türkiye’nin 1 numaralı yem firması olan, yumurta ve süt üretiminde Türkiye’nin ilk beş firması arasında yer alan Matlı Şirketler Grubu’na katılarak daha da büyüdü. Bu birleşmeyle gücüne güç katan Keskinoğlu, yem ve süt sektöründeki faaliyetleriyle protein zincirinin diğer halkalarında da yer alan büyük bir grubun parçası oldu. Keskinoğlu, Matlı grubunun Türkiye’nin protein merkezi olma vizyonunun bir parçası olarak yeni başarılara imza atmaya hazırlanıyor. Keskinoğlu’nun hedefi ise hem iç pazarlarda hem de yurt dışındaki tüketicilere “lezzetli duygu” yaşatan marka olmak.
Keskinoğlu Tavukçuluk
1963 yılından beri tavukçuluk sektöründe hizmet veren Keskinoğlu, Avrupa Birliği standartlarındaki en modern üretim teknolojileriyle donatılmış 2.780.503 m² arazi üzerine kurulu, 489.162 m² kapalı alana sahip tesislerinde faaliyet gösteriyor.
Keskinoğlu; tam otomatik bilgisayar kontrollü kuluçka ve aşılama ünitelerinde, dünyanın en verimli ve sağlıklı yumurtası ile etlik yönlü civcivlerini yetiştiriyor. 3 farklı tesiste günlük 3 milyon adet yumurta, broiler tesisinde ise yılda 95 milyon adet etlik piliç üretiyor. 1986 yılında her biri 35 bin adet kapasiteli 13 kümesle yarka üretimine de başlayan Keskinoğlu, 2011 yılında yaptığı yatırımlarla kümes sayısını 25’e çıkardığı tesiste 2,5 milyon adet yarka yetiştiriyor. Keskinoğlu’nun 2008 yılında faaliyete geçirdiği ileri işlem tesisi ise 30 bin ton kapasiteye sahip.
Keskinoğlu, çevresel yönetim politikasıyla 1994 yılında kurduğu viol fabrikasıyla, yumurtanın sağlıklı ve güvenli bir şekilde mutfaklara ulaşmasını sağlıyor. Ürünlerini tüketiciye ulaşana kadar en iyi şekilde muhafaza etmek için karton freezer ve soğuk hava muhafaza depolarını kullanıyor. Saatte 7.800 kg şoklama kapasitesine sahip olan tesiste ürünlerin besin değerleri yüksek oranda korunuyor.
1981 yılında kendi yem fabrikasını kuran ve 2008 yılında ikinci fabrikası olan OSB yem fabrikasını açan Keskinoğlu, merkez yem fabrikasında 60 ton/saat, OSB yem fabrikasında ise 40 ton/saat olmak üzere toplamda 100 ton/saat kapasiteyle üretim yapıyor.