Matlı Büyüyor

Yem, gıda, tam yağlı soya üretimi, mısır kurutma ve hammadde ticareti yapan Matlı grubu, sekizinci fabrikasını Ankara Polatlı’da açtı.
İlk yem fabrikasını 1988 yılında Karacabey’de hizmete açan Matlı grubu, daha sonra sırasıyla Konya, Çorlu (Tekirdağ), Turgutlu (Manisa), Samsun, Gaziantep, Burdur ve Polatlı (Ankara) tesislerini kurdu. Büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvan yemi üreten Matlı Grubu, Polatlı fabrikasının açılmasıyla yıllık yem üretim kapasitesini toplamda 2 milyon 880 bin ton’a yükseltti.
Bu ay üretime başlayan ve 38,400 m alana kurulan Polatlı fabrikası, 100 ton/saat ile günde 2.400 ton yem üretme kapasitesine sahip. Paketleme ve yükleme sistemleri ile günde 1.485 ton çuvallı sevkiyat yapılabilecek güçteki tesiste dökme hattında ise iki hattan günde 1.560 ton yükleme yapılabiliyor. Öte yandan inşaatı devam eden 40.000 Ton kapasiteli lisanslı çelik silo tesisinin Ağustos 2020’de devreye alınması planlanıyor.

EN BÜYÜK 112. KURULUŞ
Matlı Grubu’nun ana şirketi Proyem A.Ş., İSO’nun (İstanbul Sanayi Odası) “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırmasında, 2019 yılı verilerine göre 112’inci sırada yer aldı. Matlı Gıda Grubu’nda bordrolu ve taşeronlarla birlikte yaklaşık 1.000 kişi istihdam ediliyor. Türkiye’nin 81 ilinde 500’ün üzerinde bayi ağı olan şirket, öte yandan yaklaşık 3 bin tedarikçi ile ticaret yapıyor. 
Matlı Gıda Grubu 2019 yılında toplam 2,4milyar TL ciro elde etti. 2018 yılına göre yüzde 28 artışı ifade eden bu ciroda yem 2milyar TL ile ilk sırayı alırken, onu 220 milyon TL ile ham madde ticareti, 174 milyon TL ile yumurta ve 5,9 milyon TL ile de süt üretimi izledi. 2019 yılında 1 milyon 310 bin ton yem satan Matlı Gıda Grubu, 202l’de de 1 milyon 500 bin ton yem üreterek “Türkiye’nin yemcisi” olmayı hedefliyor.