12 11 2013

YUMURTALI TARİFLER PARİS TE YARIŞACAK

'Yumurtalı Tarifler" Paris'te yarışacak. Matlı Gıda Grubu'nun yumurta markası Burdan Yumurta tarafından desteklenen, şef Ömür Akkor'un hazırladığı "Osmanlı'dan Günümüze Yumurtalı Tarifler" kitabı, dünyanın en prestijli yemek kitapları yarışması Gourmand Cookbook Awards'ün "2012 yılının En İyi Kurumsal Yemek Kitabı (Best Corporate Cookbook)" kategorisinde yarışmaya hak kazandı. Türk mutfak kültüründe yumurtanın yerini anlatan kitap,yumurta ile yapılan 30 yemeğin ayrıntılı tarifini de veriyor. Merkezi İspanya'nın başkenti Madrid'de bulunan Gourmand International 1995 yılından bu yana uluslararası yemek kitabı yarışması düzenliyor. "Yemek kitaplarının nobeli" olarak da adlandırılan "Gourmand Cookbook Awards"te 30'u yemek, 20'si içki üzerine olmak üzere toplam 50 kategoride ödül veriliyor. Yarışmaya 2012 yılında 120 ülkeden yaklaşık 10 bin kitap başvurdu. BurdanYumurta'nın "Osmanlı'dan Günümüze Yumurtalı Tarifler" kitabı, "En İyi Kurumsal Yemek Kitabı" kategorisinde Türkiye adına yarışmaya hak kazandı. Hem bu kategoride hem diğer kategorilerde kazananlar, 22-24 Şubat'ta Paris'te yapılacak Yemek Kitabı Fuarı'nda (Paris Cookbook Fair) açıklanacak.

 

DÜNYA GAZETESİ - 14 OCAK 2013