Tüketicilerden Helal Yumurtaya Büyük İlgi

Gıdada dünya çapında geçerliliğe sahip “Global Gıda Güvenliği Standardı – British Retail Consortium (BRC)” belgesi bulunan Türkiye’deki ilk ve tek tesis konumundaki Burdan Yumurta, 5. yılında 2 milyon adetlik günlük üretim kapasitesine ulaştı.

Üretimden paketlenmeye kadar 38 ayrı noktada denetimden geçen Burdan markalı yumurtalar, “helal yumurta” özelliğiyle de tercih edilirken, İran, Irak, Türkmenistan ve Azerbaycan gibi ülkelere de ihraç ediliyor.

Bu yılın nisan ayında yumurta sektöründeki 5. yaşına ulaşacak olan Burdan Yumurta, bir taraftan üretimini arttırıp büyümesini sürdürürken, diğer yandan da “helal yumurta” üretim konusu başta olmak üzere gıda güvenliği ile ilgili faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. TSE ve Diyanet İşler Başkanlığı yetkililerinin tesis denetiminden geçip “helal yumurta” belgesini de alan Burdan Yumurta, üretimde kullanılan yem, temizlik kimyasalları gibi girdilerin yanı sıra, Kimyasal msds’leri ve yem rasyonları açısından güvenirliğini kanıtladı.

Helal gıda kavramı tüketicilerin bilinçlenmesi, ürün içeriklerini incelemesi, sağlıklı, hijyenik ve islami şartlara uygun gıda tüketme talebi ile her geçen gün önemini artırmaktadır.

Helal sertifikası için Gerek ürünün üretim aşamalarında, gerek ürün bileşiminde yer alan bütün unsurlarda, gerekse ürün bileşimindeki her bir unsurun üründe bir araya gelmesiyle oluşabilecek etkilerinde İslami kriterlere, insani gereklere, sağlık ve temizlik şartlarına, beslenme bakımından gerekliliğe Helal sertifikası için uygun vasıfları taşıması gereklidir.

Helal Belgesi İslam dinine göre yasak olmayan ürünlere verilen uluslararası bir belgedir. Gıdaların, helal hassasiyeti taşıyan insanlara; hammaddenin üretiminden başlayarak, tüm üretim süreçleri dahil olmak üzere, ambalajlama, nakil, depolama ve sunum zincirinde sürdürülebilir helal güvenilirliğinin sağlanması son derece önemlidir.

Burdan Yumurta, tavukların beslenmesinde verilen yemler, yumurtaların tasniflenme ve paketlenme yöntemleri, sağlık ve hijyen şartları ile ilgili tam güvenlik kurallarının HACCP ve ISO gibi uluslararası kalite ve güvenlik standartları yanı sıra ayrıca İslami şartlara uygun olması yönüyle de “helal yumurta” olarak farklılık gösteriyor.