Gıda Devi Matlı

Türkiye’nin en büyük yem ve yumurta üreticisi olma yolunda büyük adımlar atan Matlı Gıda Grubu, ülkenin protein ihtiyacını karşılamak amacıyla da beyaz ve kırmızı et ile süt ve süt ürünleri yatırımlarını projelendirmeye başladı.

Halen beş fabrikasında yılda 1 milyon 120 bin ton hayvan yemi üretme kapasitesine sahip olan Matlı Grup, bu ayın sonunda Gaziantep fabrikasını da devreye sokarak yıllık yem üretim kapasitesini 200 bin ton artıracak. Geçtiğimiz yıl 553 bin ton yem üreten Matlı Gıda Grubu’nun üretim hedefi, 2015’te 1 milyon, 2020’de ise 2 milyon ton yem üretmek.

Hedef günde 2 milyar yumurta

Genel Müdür Özer Matlı, grubun 2010 yılında yumurta üretimine başladığını belirterek, “Burdan Yumurta markası ile günde 1 milyon 520 bin, yılda yaklaşık 555 milyon adet yumurta üretiyoruz” dedi. Günlük yumurta üretimini 2014 yılı sonuna kadar 2 milyon 156 bin adede çıkaracak olan grubun nihai hedefi 2015’te yılda 1 milyar, 2020’de ise yılda 2 milyar adet yumurtayı vatandaşla buluşturmak.

Et ve süt üretimi

Matlı Gıda Grubu 2013 yılında toplam 498 milyon TL ciro elde etti. Bu ciroda yem 354 milyon TL ile ilk sırayı alırken, onu 95 milyon TL ile yumurta, 46 milyon TL ile hammadde ticareti ve 2,8 milyon TL ile de süt üretimi izledi. Matlı, orta vadede beyaz et ve kırmızı et ile süt ve süt ürünleri üretimine de başlayarak Türkiye’nin protein ihtiyacını karşılayan bir gıda grubu olacak.

POSTA GAZETESİ – 13 OCAK 2014