Geleceğin Veterinerleri Matlı’nın Sponsorluğuyla Vesba’13’de Biraraya Geldi

Bursa – Matlı A.Ş, ‘İnsanlar İçin Değil, İnsanlık İçin Veteriner Hekim’ temasıyla 14-17 Mart tarihleri arasında Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Veteriner Hekimliğe Sektörel Bakış (VESBA) toplantılarında geleceğin veterinerlerini ağırladı.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen VESBA buluşmaları kapsamında gerçekleştirilen ‘Hayvansal Üretimde ve Hayvancılıkta Ar-Ge’lerin Önemi’ konulu oturumda konuşan Matlı A.Ş Genel Müdürü Emre Vural, Türkiye’nin 16 değişik veterinerlik fakültesinden 3 günlük organizasyon için Bursa’ya gelen yaklaşık 800 öğrenciye hitap etti.

İş hayatının, öğrencilik yıllarındaki gibi ders çalışıp sınav geçmeye benzemediğini belirten Matlı A.Ş Genel Müdürü Emre Vural, “Sizlere şirketlerimizin üretim, satış, teknik destek ve Ar-Ge bölümlerinde istihdam edilmek üzere ihtiyacımız var. Okul yıllarındaki başarı, iş hayatındaki başarıyı garanti etmiyor. Ders çalışıp sınıf geçmekle, iş yapıp sonuç almak arasında önemli farklar var. Her iyi öğrenci şirketler için iyi bir çalışan olamadığı gibi, her iyi çalışan da iyi yönetici, her iyi yönetici de iyi bir lider olamayabilir. Bu kademeler farklı yetkinlikler ve beceriler gerektiriyor. Bu bakımdan kendinizi nereye konumlandıracağınız, nereye kadar çıkma hedefiniz olduğunu kendi iç muhasebenizle karara bağlayacaksınız” dedi.

Prof. Dr. Hasan Batmaz’ın oturum başkanlığında gerçekleştirilen paneldeki konuşmasında, gıda ve tarım sektörünün öneminin giderek arttığının altını çizen Vural, sektöre yeni atılacak bireylere kendilerini her bakımdan iyi yetiştirmeleri tavsiyesinde bulundu. Vural, “ben yönetici olmak, lider olmak istiyorum” demekle bu vasıfların kazanılamayacağını ifade ederken, “Eksikliğiniz her ne olursa olsun ancak çok çalışmak suretiyle kapatabilirsiniz. Sevdiğiniz işi, sevdiğiniz yerde, sevdiğiniz insanlarla yapın. Matlı’nın kapıları her zaman sizlere açıktır” dedi. Genç veteriner ve zooteknist adaylarına seslenen Matlı A.Ş Genel Müdürü Emre Vural, “Hayvancılık sektörü yapı değiştiriyor. Artık dam altı hayvancılık yerine büyük çiftliklerde yüksek kapasiteli ve verimli üretim yapılıyor. Uluslararası rekabet, tüketici beklentileri ve kaynakların kıtlığı giderek etkisini arttırıyor. Bunun için sizlerin kendinizi çok iyi yetiştirmeniz, iyi bir donanım kazanıp sektörü yönlendirmeniz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Toplantıda konuşan Matlı A.Ş. Ürün Geliştirme Müdürü Veteriner Hekim Arda Kovanlıkaya da Matlı AŞ bünyesinde gerçekleştirilen ar-ge çalışmaları ile Ömer Matlı Akademi Hayvansal Üretim Eğitim Araştırma Merkezi’nin faaliyetleri hakkında açıklamaklarda bulunup, yetiştiricilere yönelik yapılan uygulamalardan örnekler verdi.

—ÖMER MATLI ARAŞTIRMA MERKEZİ’NE TEKNİK GEZİ—

 VESBA etkinlikleri kapsamında yaklaşık 100 öğrenciden oluşan bir veteriner adayı grup, Matlı A.Ş bünyesinde bulunan Ömer Matlı Akademi Hayvansal Üretim Eğitim Araştırma Merkezi’ne teknik gezi gerçekleştirerek, pek çok çiftliğe model olan hayvansal üretimi yerinde inceleme şansını yakaladılar.

—MATLI’YA TEŞEKKÜR PLAKETİ—

Öte yandan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda (BTSO) gerçekleştirilen Veteriner Hekimliğe Sektörel Bakış (VESBA) toplantılarının açılış oturumu ve plaket töreninde ise Matlı A.Ş’nin de aralarından bulunduğu sponsorlara teşekkür plaketleri takdim edildi. Matlı A.Ş adına plaketi Pazarlama departmanından Burak Durmaz aldı.

 

POSTA BURSA – 23 MART 2013